Hoppa till sidans innehåll

Open Tera Cup 2021

08 AUG 2021 22:43
Svenska Tera seglare från Ljungskile och SS Kaparen utmanar seglare från Litauen och Danmark i alternativa Tera VM.
  • Uppdaterad: 08 AUG 2021 22:43

RS Tera VM i Danmark blev inställt bara två veckor innan första seglingen. Arrangörsklubben Sejlklubben Köge Bugt ställde om och arrangerade Open Tera Cup för seglare från Sverige, Litauen och Danmark.

Inte mindre än 23 seglare deltog varav 5 svenska seglare i Tera Sport klassen. I strålande sommarväder seglades det i dagarna 3 och sammanlagt blev det 12 race totalt.

Team Litauen var väldigt vassa och bjöd på bra motstånd för dom svenska och danska seglarna. Seglarna coachades på land och vattnet av den danska Tera tränaren Freja Hansen.

Stämningen var väldigt välkomnande och alla visade upp en självklar inställning som är att i Tera klassen hjälps vi åt. Peter Toft med Team SKB ordnade även på en härlig BBQ och visade med sin inställning att allt är möjligt och att det viktigaste är att ungdomarna får träffas och segla RS Tera med varandra.

Tack Peter Toft, Team SKB, Team Litauen och Team Danmark!

Resultaten hittar ni här.

==========================================

Nedan kan ni läsa seglarna Ella och Hannes egna berättelse om det Danska Tera äventyret.

Ella Méline Borgenstierna, 14 år, SSKA

 Jag har precis bytt klass från Optimist till RS Tera. Har seglat RS Tera sedan mitten av juni i år då jag seglade min första GP i Ljungskile. Mest nöjd är jag med mina starter och sista dagens seglingar då jag seglade upp mig från 10:e plats till 8:e plats. Ser fram emot att komma tillbaka till Harboe cup i höst och träffa de danska seglarna igen.

Hannes Borgenstierna, 12 år, SSKA

När det inte blev VM anmälde mamma mig till Open Tera Cup. Jag seglar optimist men har testat RS Tera 2 ggr innan tävlingarna i Danmark. Jag gillar RS Tera båten bättre än optimist den är snabb, rolig att segla och mycket skönare att sova i mellan racen. Jag var väldig pirrig innan vi kom till Danmark att segla ett ’nästan’ VM. Jag fick låna en dansk båt och första dagen fick jag lite tips av den danska coachen Freja. Andra dagen var det inte så mycket vind och vi blev bogserade in. Då sa en pappa att min båt var väldigt tung. Den hade tagit in mycket vatten och efter att ha tömt båten med vatten seglade jag mina bästa race dag 3. Sista dagen kapsejsade jag på sista racet och tappade två placeringar. Då var jag lite arg men blev glad igen då jag totalt blev 9:a.

Nu skall jag vara med i både JSM med optimist i Lomma och naturligtvis SM i Tera. Jag skall definitivt segla VM Tera i England nästa sommar.

Skribent: Helena Barne
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
RS Tera RS Aero
Hellström, Brokind Gamla Värdshuset
590 45 Brokind

Kontakt:
Tel: 0733159377
E-post: This is a mailto link

Se all info

RS Sailing Sweden